[email protected] (40) 0268 475 913

40% din populatia Romaniei locuieste in sate

In satele izolate, serviciile medicale de urgenta ajung in cateva ore. Pentru satele unde nu exista servicii medicale permanente, timpul pana la sosirea ambulantei face diferenta dintre viata si moarte.

Crucea Rosie Romana si-a propus sa vina in sprijinul comunitatilor izolate prin instruirea unei familii care sa acorde primul ajutor de baza celor din sat. Familia instruita va primit o trusa de prim ajutor care contine pansamente, un glucometru, un tensiometru si alte materiale de prima interventie.

Familia de “salvatori comunitari” are rolul de a sprijini rezolvarea urgentelor minore din comunitate si prevenirea agravarii situatiei în cazul unor urgente majore, care necesita asistenta medicala.

Fiecare punct de prim ajutor infiintat in zone izolate inseamna salvarea unor vieti. O actiune rapida cu aplicarea tehnicilor de prim ajutor adecvate si corecte in primele minute, critice, de la producerea unui accident sau aparitia unei situatii de urgenta, poate salva vieti.

Efortul financiar pentru implementarea acestui proiect în 41 de localitati izolate din tara este de aproximativ 50 000 euro.

Face it! Orice gest e important. Implica-te!